
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Kukurydzę miksujemy w malakserze.
Jajka rozkłócamy z olejem i cukrem.
Do rozkłóconych jajek dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, zmiksowaną kukurydzę, sok z cytryny oraz startą skórkę. Mieszamy, a następnie dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz posiekaną białą czekoladę. Ponownie mieszamy.
Ciasto wylewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce.
Serek mascarpone krótko miksujemy i smarujemy nim ciasto. Dekorujemy marchewkami Bonduelki osączonymi z zalewy.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej