Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Składniki

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 1

Kukurydzę miksujemy w malakserze.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 2

Jajka rozkłócamy z olejem i cukrem.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 3

Do rozkłóconych jajek dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, zmiksowaną kukurydzę, sok z cytryny oraz startą skórkę. Mieszamy, a następnie dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz posiekaną białą czekoladę. Ponownie mieszamy.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 4

Ciasto wylewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 5

Serek mascarpone krótko miksujemy i smarujemy nim ciasto. Dekorujemy marchewkami Bonduelki osączonymi z zalewy.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą

•ᴗ• Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem

Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów