Your browser does not support JavaScript! Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 1

Kukurydzę miksujemy w malakserze.

2

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 2

Jajka rozkłócamy z olejem i cukrem.

3

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 3

Do rozkłóconych jajek dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, zmiksowaną kukurydzę, sok z cytryny oraz startą skórkę. Mieszamy, a następnie dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz posiekaną białą czekoladę. Ponownie mieszamy.

4

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 4

Ciasto wylewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce.

5

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 5

Serek mascarpone krótko miksujemy i smarujemy nim ciasto. Dekorujemy marchewkami Bonduelki osączonymi z zalewy.

:)

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu