Your browser does not support JavaScript!

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 1

Kukurydzę miksujemy w malakserze.

2.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 2

Jajka rozkłócamy z olejem i cukrem.

3.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 3

Do rozkłóconych jajek dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, zmiksowaną kukurydzę, sok z cytryny oraz startą skórkę. Mieszamy, a następnie dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz posiekaną białą czekoladę. Ponownie mieszamy.

4.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 4

Ciasto wylewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce.

5.

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą - Krok 5

Serek mascarpone krótko miksujemy i smarujemy nim ciasto. Dekorujemy marchewkami Bonduelki osączonymi z zalewy.

Smacznego!

Ciasto marchewkowo-kukurydziane z białą czekoladą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.