Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona cukinia
  • 1 żółta cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 500 g pomidorów
  • 250 g wyszorowanych młodych ziemniaków
  • 5-6 łyżek oleju
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki mieszanych suszonych ziół
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 1

Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w paski, bakłażan w półplasterki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 2

Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia. W miseczce wymieszać olej, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do warzyw, wymieszać. Piec ok. 30 minut w 180°C.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 3

Cebulę posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 4

Cebulę zeszklić, dodać pomidory i osączoną cieciorkę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 5

Wymieszać z upieczonymi warzywami, posypać natką. Podawać z pieczywem.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

•ᴗ• Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Spaghetti z roślinnym kremowym sosem

Klopsiki z soczewicy i marchewki z kaszą gryczaną

Klopsiki z soczewicy i marchewki z kaszą gryczaną

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Zobacz więcej takich przepisów