Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Składniki

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 1

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie przez około 45 minut.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 2

Cebulę kroimy w talarki. Na zimną patelnię wylewamy olej, dokładamy cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Powoli smażymy, aż będzie miękka i zacznie się rumienić.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 3Dodajemy koncentrat pomidorowy i ocet. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 4Fasolę rozgniatamy widelcem do uzyskania ziarnistej pasty. Dodajemy majeranek, chili i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 5

Wymoczone śledzie osuszamy. Smarujemy pastą z fasoli i zwijamy. Związujemy sznurkiem lub spinamy wykałaczką. Układamy na cebuli.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

•ᴗ• Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Seleryba po grecku z oliwkami i fasolą cannellini

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami

Zobacz więcej takich przepisów