Your browser does not support JavaScript! Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 1

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie przez około 45 minut.

2

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 2

Cebulę kroimy w talarki. Na zimną patelnię wylewamy olej, dokładamy cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Powoli smażymy, aż będzie miękka i zacznie się rumienić.

3

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 3
Dodajemy koncentrat pomidorowy i ocet. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 4
Fasolę rozgniatamy widelcem do uzyskania ziarnistej pasty. Dodajemy majeranek, chili i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

5

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 5

Wymoczone śledzie osuszamy. Smarujemy pastą z fasoli i zwijamy. Związujemy sznurkiem lub spinamy wykałaczką. Układamy na cebuli.

:)

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu