Your browser does not support JavaScript!

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 1

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie przez około 45 minut.

2.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 2

Cebulę kroimy w talarki. Na zimną patelnię wylewamy olej, dokładamy cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Powoli smażymy, aż będzie miękka i zacznie się rumienić.

3.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 3
Dodajemy koncentrat pomidorowy i ocet. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 4
Fasolę rozgniatamy widelcem do uzyskania ziarnistej pasty. Dodajemy majeranek, chili i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

5.

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini - Krok 5

Wymoczone śledzie osuszamy. Smarujemy pastą z fasoli i zwijamy. Związujemy sznurkiem lub spinamy wykałaczką. Układamy na cebuli.

Smacznego!

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.