Your browser does not support JavaScript!

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na raz (1 x 106 ml)
  • 150 g passaty
  • 10 kromek chleba tostowego
  • 10 plasterków żółtego sera
  • 2 łyżeczki listków oregano
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała żółta papryka
  • Listki bazylii do dekoracji
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą - Krok 1

Przy pomocy szklanki wycinamy krążki z chleba.

2.

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą - Krok 2

Papryki siekamy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, smażymy przez około 7 minut. Wlewamy passatę, dodajemy listki oregano, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 5 minut.

3.

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą - Krok 3

Fasolę osączamy i płuczemy. Dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem.

4.

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą - Krok 4

Paprykę z pomidorami nakładamy na kromki chleba. Na wierzchu kładziemy po plasterku sera. Pieczemy w temp. 180℃ przez 5-10 minut, aż chleb będzie chrupiący, a ser się przyrumieni. Podajemy udekorowane listkami bazylii.

Smacznego!

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.