Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 500 g filetów z karpia
  • 250 g papryki
  • 100 g pora
  • 70 g korzenia pietruszki
  • 70 g korzenia selera
  • 50 g cebuli
  • 20 g żelatyny
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 20 ml oliwy
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką - Składniki

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką - Krok 1

Paprykę skrapiamy oliwą i pieczemy przez 15-20 minut w 200 stopniach C. Następnie owijamy szczelnie folią aluminiową.

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką - Krok 2

Pozostałe warzywa kroimy w słupki i podsmażamy lekko. Gdy zaczną się rumienić, zalewamy 1l wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości, około 15-20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do wystygnięcia.

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką - Krok 3

W oliwie, w której piekła się papryka, obtaczamy karpia i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką - Krok 4

Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i oczyszczamy z nasion. Dzielimy na cząstki.

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką - Krok 5

Do miseczek wsypujemy kukurydzę, układamy cząstki papryki, kawałki karpia i zalewamy tężejącym bulionem. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem dekorujemy koperkiem.

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką

•ᴗ• Karp w galarecie z kukurydzą i papryką
http://Puszka%20konserwowej%20kukurydzy%20złocistej%20marki%20Bonduelle,%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20GMO.

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem

Sałatka z ciecierzycy i śledzi na drewnianej desce.

Sałatka śledziowa z cieciorką i natką pietruszki

Świąteczne ciasto czekoladowe ozdobione wstążką, otoczone gałązką choinki i szyszkami – idealne na Boże Narodzenie.

Czekoladowy sernik z fasoli

Zobacz więcej takich przepisów