Składniki

  • 1 puszka Indyjskiej fasolki curry Bonduelle 425 ml
  • 350 g mąki pszennej
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 170 ml letniej wody
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki suszonych drożdży instant
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Placki naan z indyjską fasolką curry - Składniki

Placki naan z indyjską fasolką curry - Krok 1

Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy drożdże, sól i jogurt. Wlewamy letnią wodę i stopniowo wyrabiamy ciasto. Po 4 minutach, gdy ciasto jest elastyczne, zostawiamy je pod przykryciem na godzinę.

Placki naan z indyjską fasolką curry - Krok 2

Olej łączymy z przyprawami. Ciasto dzielimy na 6 części. Skrapiamy dłonie olejem i formujemy okrągłe spłaszczone placuszki, wrzucamy je na rozgrzaną, suchą patelnię. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.

Placki naan z indyjską fasolką curry

Na drugiej patelni podgrzewamy indyjską fasolkę curry. Serwujemy z plackami pita.

Placki naan z indyjską fasolką curry

•ᴗ• Placki naan z indyjską fasolką curry
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Indyjska Fasolka Curry

Indyjska fasolka Curry to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Chili con carne zapiekane w miseczkach z tortilli

Chili sin carne zapiekane w miseczkach z tortilli

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem

Zobacz więcej takich przepisów