
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Pieczarki kroimy w plasterki, ser w podłużne paski, a koperek lekko siekamy.
Na plastrach szynki układamy po porcji rukoli, pieczarek i pasek sera. Posypujemy koperkiem i oprószamy pieprzem. Zwijamy.
Zawinięte roladki skrapiamy lekko oliwą i sokiem z cytryny.
Układamy na talerzu. Dekorujemy pieczarkami i listkami koperku.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej