Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 300 g dyni (np. hokkaido)
  • 120 g mąki pszennej
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju lub oliwy
  • 2-3 dymki
  • 1 jajko
  • ⅓ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Placki z kukurydzy i dyni - Składniki

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 1

Dynię ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną dymką.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 2

Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 3

Dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz startą gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 4

Smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor z obu stron.

Placki z kukurydzy i dyni

•ᴗ• Placki z kukurydzy i dyni
http://Puszka%20konserwowej%20kukurydzy%20złocistej%20marki%20Bonduelle,%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20GMO.

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy

Smażone klopsiki na patelni - idealne do spaghetti czy jako dodatek do sosu.

Klopsiki z kaszy nadziewane serem

Lody marchewkowe z czekoladą

Lody marchewkowe z czekoladą

Zobacz więcej takich przepisów