Your browser does not support JavaScript! Placki z kukurydzy i dyni - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 300 g dyni (np. hokkaido)

  • 120 g mąki pszennej

  • 100 ml mleka

  • 50 ml oleju lub oliwy

  • 2-3 dymki

  • 1 jajko

  • ⅓ łyżeczki startej gałki muszkatołowej

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 1

Dynię ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną dymką.

2

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 2

Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę.

3

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 3

Dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz startą gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 4

Smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor z obu stron.

:)

Placki z kukurydzy i dyni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu