Your browser does not support JavaScript!

Placki z kukurydzy i dyni

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 300 g dyni (np. hokkaido)
  • 120 g mąki pszennej
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju lub oliwy
  • 2-3 dymki
  • 1 jajko
  • ⅓ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 1

Dynię ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną dymką.

2.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 2

Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę.

3.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 3

Dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz startą gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 4

Smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor z obu stron.

Smacznego!

Placki z kukurydzy i dyni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.