
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Dynię ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną dymką.
Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę.
Dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz startą gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor z obu stron.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej