Your browser does not support JavaScript! Placki z kukurydzy i dyni - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 puszka Kukurydzy Z艂ocistej Bonduelle 425 ml

  • 300 g dyni (np. hokkaido)

  • 120 g m膮ki pszennej

  • 100 ml mleka

  • 50 ml oleju lub oliwy

  • 2-3 dymki

  • 1 jajko

  • 鈪 艂y偶eczki startej ga艂ki muszkato艂owej

  • S贸l i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

W Bonduelle wiemy, jak wa偶ne jest dbanie o zdrowie i planet臋, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozosta艂o艣ci pestycyd贸w. Oferujemy naszym konsumentom podw贸jn膮 gwarancj臋 Bonduelle: dbanie o najwy偶sz膮 jako艣膰 naszych warzyw i zobowi膮zanie do promowania zr贸wnowa偶onego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzysta膰 natur臋, nie szkodz膮c jej. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 1

Dyni臋 艣cieramy na tarce i mieszamy z posiekan膮 dymk膮.

2

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 2

Dodajemy os膮czon膮 z zalewy kukurydz臋.

3

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 3

Dodajemy m膮k臋, jajko, mleko oraz start膮 ga艂k臋 muszkato艂ow膮. Doprawiamy sol膮 i pieprzem.

4

Placki z kukurydzy i dyni - Krok 4

Sma偶ymy na oliwie lub oleju na z艂oty kolor z obu stron.

:)

Placki z kukurydzy i dyni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu