Dynię ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną dymką.
Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę.
Dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz startą gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor z obu stron.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Dynię ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną dymką.
Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę.
Dodajemy mąkę, jajko, mleko oraz startą gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor z obu stron.
Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.
Napisz komentarz