Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Trufle czekoladowe z czerwonej fasoli - Krok 1

Fasolę odcedź. Zmiksuj na gładką masę razem z miodem, cukrem i kakao.

2

Trufle czekoladowe z czerwonej fasoli - Krok 2

Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kuleczki. Wstaw do lodówki na 15 minut do schłodzenia.

3

Trufle czekoladowe z czerwonej fasoli - Krok 3

Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Obtocz trufle w płynnej czekoladzie i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.

:)

Trufle czekoladowe z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu