Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 150 g piersi z indyka

  • 120 g marchewki

  • 100 g jogurtu naturalnego

  • 100 ml oliwy

  • 30 g mąki pszennej

  • 1 jajko

  • 1 dymka (zielona część)

  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty

  • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii

  • 1 łyżka świeżej pietruszki

  • ½ łyżeczki płatków chili

  • ½ łyżeczki mielonej kolendry

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Placki z marchewki, indyka i cieciorki z dipem jogurtowym - Krok 1

Świeże zioła (pietruszkę, miętę i bazylię) drobno siekamy i mieszamy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i skrapiamy 1 łyżką oliwy. Odstawiamy.

2

Placki z marchewki, indyka i cieciorki z dipem jogurtowym - Krok 2

Cieciorkę lekko rozgniatamy widelcem.

3

Placki z marchewki, indyka i cieciorki z dipem jogurtowym - Krok 3

Indyka drobno kroimy, marchewkę ścieramy na tarce, dymkę siekamy. Dodajemy jajko, mąkę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami chili i kolendrą. Mieszamy.

4

Placki z marchewki, indyka i cieciorki z dipem jogurtowym - Krok 4

Z przygotowanej masy formujemy niewielkie placki.

5

Placki z marchewki, indyka i cieciorki z dipem jogurtowym - Krok 5

Smażymy placki na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron. Przekładamy do pojemnika na lunch razem z sosem jogurtowym.

:)

Placki z marchewki, indyka i cieciorki z dipem jogurtowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu