
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.
Ugotowane ziemniaki pokroić w ćwiartki, wymieszać z kukurydzą i fasolą.
Cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę, dodać do sałatki.
Oliwę, ocet i musztardę wymieszać na dressing, pokryć nim sałatkę. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej