Your browser does not support JavaScript! Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 Kaszetka z Burakiem Bonduelle 160 g

  • 400 ml bulionu warzywnego

  • 350 g mielonego mi臋sa z indyka

  • 150 ml 艣mietanki krem贸wki

  • 25 g bu艂ki tartej

  • 10 g m膮ki pszennej

  • 2-3 ziarna ziela angielskiego

  • 2 li艣cie laurowe

  • 1 p臋czek koperku

  • 1 jajko

  • S贸l i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Wystarczy kilka krok贸w i mo偶esz wej艣膰 do gry o wspania艂e nagrody: 12 x warsztaty kulinarne z Anet膮 i Ja艣kiem Kuroniami 20 x zestawy produkt贸w Bonduelle (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym - Krok 1

Kaszetk臋 gotujemy 7 minut w lekko osolonym wrz膮tku.

2

Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym - Krok 2

Z mi臋sa, jajka, bu艂ki tartej, ugotowanej kaszy, soli i pieprzu zagniatamy mas臋 na pulpety. Formujemy kotleciki wielko艣ci orzecha w艂oskiego.

3

Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym - Krok 3

Pulpety gotujemy 10 minut w bulionie z dodatkiem li艣ci laurowych i ziela angielskiego.

4

Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym - Krok 4

Ugotowane pulpety przek艂adamy na talerz. M膮k臋 rozprowadzamy w 艣mietance. Dodajemy 2-3 艂y偶ki bulionu , a nast臋pnie mieszaj膮c, wlewamy zawiesin臋 do gotuj膮cego si臋 wywaru. Doprawiamy do smaku pieprzem, sol膮, je艣li to konieczne. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

5

Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym - Krok 5

Pulpety przek艂adamy do sosu i podgrzewamy kilka minut.

:)

Pulpety z indyka z kasz膮 z sosem koperkowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu