Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini„Ugotowane na parze” 425 ml
  • 4 tortille (średnica 20 cm)
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1 awokado
  • Ok.50 g jarmużu
  • 30 g parmezanu (3 starte łyżki)
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • Sok z połowy cytryny
  • Kilka gałązek tymianku
  • Pieprz
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Składniki

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 1

Jarmuż myjemy i osuszamy. Umieszczamy w misce i mieszamy z olejem, ostrą papryką, szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem. Rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 5 minut w 150°C.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 2

W misce umieszczamy fasolę, listki tymianku, starty parmezan, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, oliwę i sok z cytryny. Miksujemy ręcznym blenderem na gładką pastę.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 3

Tortillę smarujemy pastą z fasoli.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 4

Na placku układamy chipsy z jarmużu i plasterki awokado. Przykrywamy drugim plackiem. Smażymy na patelni posmarowanej odrobiną oleju po około 4 minuty z każdej strony. Podajemy pokrojoną w trójkąty.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

•ᴗ• Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka w sosie tatarskim - Krok 5

Jajka w sosie tatarskim

Nadziewana czerwona cebula z kukurydzą i oliwkami, podana na ceramicznym talerzu z niebiesko-białą obwódką, ozdobiona lnianą serwetą w niebieskie paski.

Czerwona cebula faszerowana kukurydzą i oliwkami

Sałatka z ziemniaków, kukurydzy i boczku

Sałatka z ziemniaków, kukurydzy i boczku

Zobacz więcej takich przepisów