Your browser does not support JavaScript!

Kotlety z kalafiora i groszku

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 500 g kalafiora
  • 50 ml oliwy
  • 40 g bułki tartej lub warzywnej panierki
  • 30 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 pęczek koperku
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 1

Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.

2.

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 2

Kalafior i dokładnie osączony z zalewy groszek miksujemy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków.

3.

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 3

Dodajemy jajko, posiekany koperek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 4

Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oliwie z masłem na złoty kolor z obu stron.

Smacznego!

Kotlety z kalafiora i groszku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.