Your browser does not support JavaScript! Kotlety z kalafiora i groszku - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml

  • 500 g kalafiora

  • 50 ml oliwy

  • 40 g bułki tartej lub warzywnej panierki

  • 30 g masła

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 jajko

  • 1 pęczek koperku

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 1

Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.

2

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 2

Kalafior i dokładnie osączony z zalewy groszek miksujemy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków.

3

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 3

Dodajemy jajko, posiekany koperek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Kotlety z kalafiora i groszku - Krok 4

Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oliwie z masłem na złoty kolor z obu stron.

:)

Kotlety z kalafiora i groszku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu