Składniki

  • Groszek Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 350 g młodych ziemniaków
  • 50 g cebuli
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g rukoli
  • 5 g żółtej pasty curry
  • 120 g mąki razowej pszennej
  • 30 ml jogurtu naturalnego
  • 30 ml musztardy pełnoziarnistej
  • 80 ml wody
  • 1/2 cytryny
  • 50 ml oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Składniki

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 1

Do mąki dodajemy jogurt naturalny, 1/4 łyżeczki soli i zagniatając ciasto dolewamy stopniowo wodę do uzyskania elastycznego ciasta o konsystencji ciasta pierogowego. Na koniec dodajemy łyżkę oliwy i ponownie zagniatamy.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 2

Ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy cienko okrągłe placki. Na suchej rozgrzanej patelni pieczemy placki. Po upieczeniu przykrywamy ściereczką, aby nie obsychały.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 3

Ziemniaki myjemy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 4

Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, przyprawę curry i czosnek. Po chwili dodajemy ziemniaki i podsmażamy. Gdy zaczną mięknąć, dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy ziemniaki zmiękną, dodajemy groszek i musztardę pełnoziarnistą. Mieszamy.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 5

Na razowe placki wykładamy rukolę, ziemniaki i posypujemy cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem

•ᴗ• Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem
http://Opakowanie%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score.

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kremowe curry z kurczakiem i chrupiącymi orzechami, podane w białym naczyniu żaroodpornym – przepis krok po kroku na idealny obiad.

Curry z soczewicą i kurczakiem

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Makaron po chińsku z fistaszkami

Makaron po chińsku z fistaszkami

Zobacz więcej takich przepisów