Your browser does not support JavaScript! Kukurydza po indyjsku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Masala z kukurydzy - Krok 1

Cebulę, czosnek i chili drobno siekamy.

2

Masala z kukurydzy - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, chili i czosnek, smażymy przez 4-5 minut.

3

Masala z kukurydzy - Krok 3

Dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszankę przypraw chaat masala i odrobinę soli do smaku. Mieszamy i podgrzewamy przez 3-4 minuty, aż kukurydza oblepi się przyprawami.

4

Masala z kukurydzy - Krok 4

Masalę nakładamy do miseczek i podajemy.

:)

Masala z kukurydzy - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu