Obrać cebulę i czosnek. Drobno posiekać. Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.Wyjąć kukurydzę z puszki i osączyć na sicie. Zagotować bulion.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę z czosnkiem. Dodać pokrojoną pierś kurczaka i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać ryż i dokładnie go obsmażyć.
Wlewać po pół szklanki gorącego bulionu i gotować na małym ogniu bez przykrycia 20-25 minut w zależności od gatunku użytego ryżu. Kolejną porcję bulionu dodawać dopiero, gdy poprzednia zostanie całkowicie wchłonięta. Razem z ostatnią porcją bulionu dodać kukurydzę i groszek.
Odstawić z ognia. Dodać masło i wymieszać. Przełożyć do miseczek, udekorować natką pietruszki i podawać.
prosze o nowe przepisy za te bardzo dziekuje
Dziękujemy za miłe słowa 🙂 Przepisy pojawiają się cały czas – już wkrótce nowe przepisy na Boże Narodzenie pełne warzyw! Pozdrawiamy serdecznie!