Your browser does not support JavaScript! Rollsy naleśnikowe z pstrągiem i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Rollsy naleśnikowe z pstrągiem i kukurydzą - Krok 1

Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, mleko, szczyptę soli i 1 łyżeczkę oliwy. Mieszamy trzepaczką do połączenia.

2

Rollsy naleśnikowe z pstrągiem i kukurydzą - Krok 2

Patelnię do naleśników natłuszczamy niewielką ilością oliwy i nagrzewamy. Wylewamy na nią porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie patelni. Naleśniki smażymy z obu stron i odkładamy na talerz.

3

Rollsy naleśnikowe z pstrągiem i kukurydzą - Krok 3

Serek mieszamy z chrzanem.

4

Rollsy naleśnikowe z pstrągiem i kukurydzą - Krok 4

Naleśniki smarujemy serkiem, posypujemy kukurydzą, dokładamy kawałki pstrąga i liście sałaty. Zwijamy w roladkę, kroimy na mniejsze kawałki i spinamy wykałaczką.

:)

Rollsy naleśnikowe z pstrągiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu