Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, garść rukoli i orzechy. Dusimy około 10 minut na małym ogniu.
Całość przyprawiamy o blendujemy na gładką masę.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, garść rukoli i orzechy. Dusimy około 10 minut na małym ogniu.
Całość przyprawiamy o blendujemy na gładką masę.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
Napisz komentarz