Your browser does not support JavaScript! Sakiewki z soczewicą, pomidorami i melisą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)


Przygotowanie

Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy posiekany czosnek soczewicę i pokrojone w kostkę, wcześniej obrane, pomidory. Smażymy do momentu aż pomidory puszczą sok.

Dodajemy sok z cytryny i połowę posiekanej melisy. Redukujemy sos.

Ciasto francuskie dzielimy na cztery części. Na środku każdego kawałka wykładamy farsz i mocno sklejamy rogi. Sakiewki pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu