
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Pomidory kroimy w większe kawałki. Ser kruszymy w palcach lub kroimy w kostkę.
Brokuła gotujemy na parze al. dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Możemy też użyć gotowych, mrożonych ugotowanych na parze brokułów od Bonduelle.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek.
Jogurt łączymy z oregano, octem, czosnkiem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.
W misce umieszczamy podzielonego na mniejsze różyczki brokuła, pomidory, pokrojone w ćwiartki jajka, odsączoną kukurydzę, ser feta. Sałatkę polewamy sosem jogurtowym i podajemy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej