Roladki naleśnikowe z pieczarkami

Roladki naleśnikowe z pieczarkami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - składniki

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 1

Pieczarki odsączamy, kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Chrzan dodajemy do twarożku, mieszamy.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 2

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 2 jajka, mleko, 2 łyżeczki oleju i szczyptę soli. Mieszamy przy pomocy trzepaczki. Ciasto odstawiamy na 15 minut.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Usmażonego naleśnika odkładamy na talerz. Podobnie postępujemy z resztą ciasta.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 4

Ostudzone naleśniki smarujemy serkiem, posypujemy szczypiorkiem i pieczarkami.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 5

Na środku naleśnika układamy po 2 plasterki szynki.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 6

Kolejno kładziemy umytą i osuszoną sałatę.

Naleśniki ciasno zawijamy, ostrym nożem kroimy na kilka kawałków i spinamy wykałaczką.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 7

•ᴗ• Roladki naleśnikowe z pieczarkami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą

Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą

Placuszki marchewkowe z cynamonem

Placuszki marchewkowe z cynamonem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Jajecznica z bobem i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów