
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Jogurt łączymy z musztardą, posiekanym czosnkiem, przyprawami i szczypiorkiem.
Do dużej miski wsypujemy ugotowany makaron. Dodajemy odsączone z zalewy pieczarki marynowane, pokrojone drobno suszone pomidory, kosteczki pokrojonej fety oraz kukurydzę.
Dodajemy sos i dokładnie mieszamy. Sałatkę serwujemy od razu. Przechowujemy w lodówce.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej