
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Mąkę wymieszać z 80 g cukru, sodą, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny.
Cieciorkę zmiksować z sokiem z cytryny, żółtkami i olejem.
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania, łyżka po łyżce, dodać pozostały cukier.
Zmiksowaną cieciorkę połączyć z mąką.
Do powstałej masy dodać ubite białka.
Ciasto przełożyć do formy o średnicy 20-22cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 minut w 180°C. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej