
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
Oliwę łączymy z sokiem z cytryny, musztardą, miodem, solą, pieprzem i posiekanym oregano.
Paprykę kroimy w kostkę, jajko w ćwiartki, ogórki w plastry. Pomidory kroimy na pół. Fasolę osączamy, płuczemy na sicie.
Do makaronu dodajemy paprykę, fasolę, jajko, ogórki, pomidory, dressing. Mieszamy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej