Burgery z kotletem z czerwonej fasoli

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Czerwoną fasolę rozgniatamy na drobniejsze części, dodajemy do niej jajko oraz łyżkę mąki kukurydzianej. Mieszamy aż powstanie gładka masa.

Następnie formujemy płaskie placki przypominające kotlety mielone i smażymy na niewielkiej ilości oleju.

Kiedy staną się rumiane z jednej i drugiej strony przekładamy do bułeczek, dodajemy bazylię, krążki cebuli i pomidora.

Całość możemy zapiec około 5 minut w piekarniku, aby burgery podać na ciepło.

•ᴗ•

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane serem i groszkiem

Jajka faszerowane serem i groszkiem

Rolada szpinakowa z kremem z ricotty i mandarynkami

Rolada szpinakowa z kremem z ricotty i mandarynkami

Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów