Your browser does not support JavaScript! Burgery z kotletem z czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

Czerwoną fasolę rozgniatamy na drobniejsze części, dodajemy do niej jajko oraz łyżkę mąki kukurydzianej. Mieszamy aż powstanie gładka masa.

Następnie formujemy płaskie placki przypominające kotlety mielone i smażymy na niewielkiej ilości oleju.

Kiedy staną się rumiane z jednej i drugiej strony przekładamy do bułeczek, dodajemy bazylię, krążki cebuli i pomidora.

Całość możemy zapiec około 5 minut w piekarniku, aby burgery podać na ciepło.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu