Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami

Składniki

  • 1 słoik Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 300 g makaronu typu kolanka
  • 50 g umytych liści rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • Sól do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Składniki

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekroić na pół.

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Przygotować sos do sałatki. Do oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane zioła. Doprawić solą do smaku i wymieszać.

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Do miski dodać makaron, paprykę, pieczarki marynowane, liście rukoli, cebulę i pomidorki. Zalać przygotowanym sosem i wymieszać.

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami

•ᴗ• Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Burgery z kotletem z czerwonej fasoli

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów