
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekroić na pół.
Przygotować sos do sałatki. Do oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane zioła. Doprawić solą do smaku i wymieszać.
Do miski dodać makaron, paprykę, pieczarki marynowane, liście rukoli, cebulę i pomidorki. Zalać przygotowanym sosem i wymieszać.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej