Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 słoik Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml

  • 300 g makaronu typu kolanka

  • 50 g umytych liści rukoli

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 czerwona papryka

  • 1 mała czerwona cebula

  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych

  • 1 gałązka świeżego rozmarynu

  • 3 łyżki oleju rzepakowego

  • Sól do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekroić na pół.

2

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Przygotować sos do sałatki. Do oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane zioła. Doprawić solą do smaku i wymieszać.

3

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Do miski dodać makaron, paprykę, pieczarki marynowane, liście rukoli, cebulę i pomidorki. Zalać przygotowanym sosem i wymieszać.

:)

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu