Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 200-250 g pomidorków koktajlowych
  • 85 ml oleju
  • 2 jajka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Gofry z cieciorki - Składniki

Gofry z cieciorki - Krok 1

Cieciorkę przełożyć do pojemnika malaksera. Żółtka oddzielić od białek. Białka odłożyć na bok, żółtka dodać do ciecierzycy. Dodać mąkę, proszek, sól, czosnek, połowę natki pietruszki i olej. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.

Gofry z cieciorki - Krok 2

Do masy dodać śmietanę, wymieszać. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą z cieciorki.

Gofry z cieciorki - Krok 3

Na rozgrzaną gofrownicę nakładać około 2 łyżek ciasta. Smażyć do uzyskania złotobrązowego koloru, odkładać na kratkę.

Gofry z cieciorki - Krok 4

Pomidorki przekroić na połówki, wymieszać z olejem i pozostałą natką. Podawać z goframi.

Gofry z cieciorki

•ᴗ• Gofry z cieciorki
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tartinki z pastą z sera i pieczarek

Tartinki z pastą z sera i pieczarek

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów