Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 200-250 g pomidorków koktajlowych

  • 85 ml oleju

  • 2 jajka

  • 1 mały ząbek czosnku

  • 1 pęczek natki pietruszki

  • 4 łyżki mąki

  • 3 łyżki śmietany

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • ½ łyżeczki soli

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Gofry z cieciorki - Krok 1

Cieciorkę przełożyć do pojemnika malaksera. Żółtka oddzielić od białek. Białka odłożyć na bok, żółtka dodać do ciecierzycy. Dodać mąkę, proszek, sól, czosnek, połowę natki pietruszki i olej. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.

2

Gofry z cieciorki - Krok 2

Do masy dodać śmietanę, wymieszać. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą z cieciorki.

3

Gofry z cieciorki - Krok 3

Na rozgrzaną gofrownicę nakładać około 2 łyżek ciasta. Smażyć do uzyskania złotobrązowego koloru, odkładać na kratkę.

4

Gofry z cieciorki - Krok 4

Pomidorki przekroić na połówki, wymieszać z olejem i pozostałą natką. Podawać z goframi.

:)

Gofry z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu