Your browser does not support JavaScript! Sa艂atka wiosenna - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli 鈥淯gotowanej na Parze鈥 Bonduelle 310 g

  • 120 g tu艅czyka w sosie w艂asnym w kawa艂kach

  • 100 g majonezu typu light

  • 3 jajka

  • 2-3 og贸rki szklarniowe (ok. 500 g)

  • 1 p臋czek rzodkiewek

  • 1 p臋czek dymki lub szczypiorku

  • Kie艂ki rzodkiewki do dekoracji

  • S贸l i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sa艂atka wiosenna - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, nast臋pnie obieramy i kroimy w kostk臋.

2

Sa艂atka wiosenna - Krok 2

Dodajemy os膮czony tu艅czyk, pokrojone w kostk臋 rzodkiewki, szczypiorek oraz op艂ukan膮 i os膮czon膮 fasol臋.

3

Sa艂atka wiosenna - Krok 3

Delikatnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy sol膮 i pieprzem.

4

Sa艂atka wiosenna - Krok 4

Og贸rki kroimy na kawa艂ki. Wydr膮偶amy, pozostawiaj膮c na samym dnie niewielk膮 warstw臋 mi膮偶szu.

5

Sa艂atka wiosenna - Krok 5

Miseczki z og贸rka wype艂niamy przygotowan膮 sa艂atk膮 i dekorujemy kie艂kami.

:)

:)

Sa艂atka wiosenna

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu