Your browser does not support JavaScript! Sałatka wiosenna - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli “Ugotowanej na Parze” Bonduelle 310 g

  • 120 g tuńczyka w sosie własnym w kawałkach

  • 100 g majonezu typu light

  • 3 jajka

  • 2-3 ogórki szklarniowe (ok. 500 g)

  • 1 pęczek rzodkiewek

  • 1 pęczek dymki lub szczypiorku

  • Kiełki rzodkiewki do dekoracji

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka wiosenna - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy w kostkę.

2

Sałatka wiosenna - Krok 2

Dodajemy osączony tuńczyk, pokrojone w kostkę rzodkiewki, szczypiorek oraz opłukaną i osączoną fasolę.

3

Sałatka wiosenna - Krok 3

Delikatnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Sałatka wiosenna - Krok 4

Ogórki kroimy na kawałki. Wydrążamy, pozostawiając na samym dnie niewielką warstwę miąższu.

5

Sałatka wiosenna - Krok 5

Miseczki z ogórka wypełniamy przygotowaną sałatką i dekorujemy kiełkami.

:)

:)

Sałatka wiosenna

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu