Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli “Ugotowanej na Parze” Bonduelle 310 g
  • 120 g tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
  • 100 g majonezu typu light
  • 3 jajka
  • 2-3 ogórki szklarniowe (ok. 500 g)
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek dymki lub szczypiorku
  • Kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka wiosenna - Składniki

Sałatka wiosenna - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy w kostkę.

Sałatka wiosenna - Krok 2

Dodajemy osączony tuńczyk, pokrojone w kostkę rzodkiewki, szczypiorek oraz opłukaną i osączoną fasolę.

Sałatka wiosenna - Krok 3

Delikatnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Sałatka wiosenna - Krok 4

Ogórki kroimy na kawałki. Wydrążamy, pozostawiając na samym dnie niewielką warstwę miąższu.

Sałatka wiosenna - Krok 5

Miseczki z ogórka wypełniamy przygotowaną sałatką i dekorujemy kiełkami.

Sałatka wiosenna

•ᴗ• Sałatka wiosenna
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Miseczka z hummusem posypana sezamem i papryką, podana z kromkami pełnoziarnistego chleba - idealna przekąska pełna białka.

Hummus z pieczonym bakłażanem

Domowa pasta z czarnych oliwek z cytryną i ziołami, idealna do chrupiących krakersów.

Dip z czerwonej fasoli

Apetyczne shakshouka z jajkami i warzywami podane w patelni na drewnianej podstawce z koszyczkiem świeżych bułeczek w tle.

Jajka sadzone z fasolką szparagową

Zobacz więcej takich przepisów