
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy w kostkę.
Dodajemy osączony tuńczyk, pokrojone w kostkę rzodkiewki, szczypiorek oraz opłukaną i osączoną fasolę.
Delikatnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ogórki kroimy na kawałki. Wydrążamy, pozostawiając na samym dnie niewielką warstwę miąższu.
Miseczki z ogórka wypełniamy przygotowaną sałatką i dekorujemy kiełkami.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej