Your browser does not support JavaScript! Sałatka z kuskusem i makrelą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z kuskusem i makrelą - Krok 1

Kuskus umieszczamy w miseczce, dodajemy szczyptę soli. Zalewamy wrzątkiem pół centymetra powyżej powierzchni kaszki. Przykrywamy i odstawiamy na 5-7 minut. Kuskus spulchniamy widelcem.

2

Sałatka z kuskusem i makrelą - Krok 2

Makrelę oddzielamy od skóry i ości, dzielimy na mniejsze kawałki.

3

Sałatka z kuskusem i makrelą - Krok 3

Do kuskusu dodajemy osączoną czerwoną fasolę, posiekany szczypiorek, makrelę, cebulkę marynowaną, posiekaną drobno czerwoną cebulę i ogórek.

4

Sałatka z kuskusem i makrelą - Krok 4

Sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy i podajemy.

:)

Sałatka z kuskusem i makrelą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu