Your browser does not support JavaScript!

Tarta z grzybami i miksem fasoli

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 250 g grzybów leśnych (świeżych lub mrożonych)
  • 300 g ciasta francuskiego
  • 50 g gęstej śmietany 18%
  • 25 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 cebulki dymki
  • ⅓ łyżeczki płatków chili
  • ⅓ łyżeczki suszonego estragonu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tarta z grzybami i miksem fasoli - Krok 1

Mix fasoli osączamy. ⅓ zawartości puszki miksujemy ze śmietaną na gładki mus.

2.

Tarta z grzybami i miksem fasoli - Krok 2

Grzyby podsmażamy na oliwie z czosnkiem przez 1-2 minuty. Zdejmujemy z ognia, gdy odparuje nadmiar płynu.

3.

Tarta z grzybami i miksem fasoli - Krok 3

Zmiksowaną fasolę ze śmietaną doprawiamy płatkami chili, estragonem oraz solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.

4.

Tarta z grzybami i miksem fasoli - Krok 4

Z ciasta wycinamy koło lub dwa mniejsze. Rozsmarowujemy mus śmietanowy, pozostawiając wolne brzegi. Wykładamy podsmażone grzyby, posypujemy posiekaną dymką oraz pozostałą fasolą. Pieczemy około 20 minut w 200ºC na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy natką.

Smacznego!

Tarta z grzybami i miksem fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.