Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 40 g białego ryżu

  • 4 oliwki kalamata

  • 4 łodyżki szczypiorku

  • 2 łyżeczki soku z cytryny

  • 1 kabanos

  • 1 łyżka oliwy

  • ½ marynowanej czerwonej papryki

  • ½ czerwonej cebulki

  • 5-centymetrowy kawałek ogórka

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 1

Ryż przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy.

2

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 2

Ogórek i paprykę kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Oliwki kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Kabanos kroimy w plasterki. Cebulę drobno siekamy.

3

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 3

W małej miseczce łączymy oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 4

W misce umieszczamy ryż, osączoną fasolę, ogórek, cebulę, paprykę, kabanos, oliwki, szczypiorek. Dodajemy dressing i mieszamy.

:)

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu