Sałatka z ogórkiem, awokado i kiełkami fasoli mung

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • ½ puszki (90 g) Kiełków fasoli mung Bonduelle
  • 100 g roszponki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 miękkie awokado
  • 4 łyżki sezamu
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu rybnego lub sosu sojowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • Garść świeżej kolendry
  • Tabasco (ewentualnie)

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z ogórkiem, awokado i kiełkami fasoli mung

Do miski wrzucamy roszponkę. Rwiemy kolendrę w rękach i dorzucamy do roszponki razem z odsączonymi kiełkami fasoli mung.

Awokado przekrajamy na pół i za pomocą łyżeczki wydłubujemy miąższ dodając małe porcje bezpośrednio do sałatki.

Ogórki kroimy w długie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Dodajemy do sałatki.

Przygotowujemy dressing. W szklance mieszamy olej sezamowy, ocet ryżowy, sos rybny (lub jeśli wolimy, można użyć sosu sojowego) , brązowy cukier i ewentualnie tabasco do zaostrzenia smaku. Energicznie mieszamy, aby cukier się rozpuścił.

Rozdzielamy sałatkę na dwa głębokie talerze i polewamy każdą połową dressingu. Na koniec sypiemy sezamem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kiełki Fasoli Mung

Chrupiące Kiełki Fasoli Mung od Bonduelle to idealny, gotowy dodatek do sałatek i dań kuchni międzynarodowej. Dodaje potrawie charakteru zarówno smakowo, jak i wizualnie. Zaskoczy niejednego smakosza!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Masala z kukurydzy - Krok 4

Kukurydza po indyjsku

Dyniowa z grzybami

Dyniowa z grzybami

Gulasz wołowy 3 fasolki

Gulasz wołowy 3 fasolki

Zobacz więcej takich przepisów