Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Roślinna pieczeń rzymska - Składniki

Roślinna pieczeń rzymska - Krok 1

Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy kurkumę i sól kala namak. Mieszamy.

Roślinna pieczeń rzymska - Krok 2

Tofu rozwałkowujemy. Układamy wałeczek z ziemniaka i rolujemy na folii spożywczej. Ściskamy i schładzamy.

Roślinna pieczeń rzymska - Krok 3

Posiekane czosnek i cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy przepłukaną kaszę i dolewając stopniowo bulion, gotujemy kremową kaszę lub gęste risotto.

Roślinna pieczeń rzymska - Krok 4

Dodajemy cieciorkę, soczewicę oraz przyprawy. Miksujemy.

Roślinna pieczeń rzymska - Krok 5

Do małej keksówki przekładamy połowę masy warzywnej. Na środku układamy rolkę z tofu i przykrywamy pozostałą masą. Pieczemy około 45-50 minut w 180℃. Kroimy po wystygnięciu.

Roślinna pieczeń rzymska

•ᴗ• Roślinna pieczeń rzymska
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Krem z buraków i wiśni z fetą

Krem z buraków i wiśni z fetą

Śledź w śmietanie z groszkiem serwowany z bagietką, podany na stylowo zestawionych talerzach, obok puszka kukurydzy Bonduelle na błękitnym drewnianym stole.

Śledzie pod pierzynką

Zobacz więcej takich przepisów