
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w paski. Przełożyć do miski. Dodać oliwę, sok z cytryny, kurkumę i chili. Oprószyć solą i wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 180°C . Żaroodporne naczynie posmarować oliwą. Ułożyć na dnie marchewkę i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Opłukać rukolę i osuszyć w wirówce do sałaty.
Na talerzu rozłożyć rukolę. Dodać upieczoną marchewkę i ciecierzycę. Posypać pokruszonym serem feta i polać syropem klonowym wymieszanym z octem balsamicznym.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej