Your browser does not support JavaScript! Sałatka z pora, czerwonej fasoli i ananasa - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z pora, czerwonej fasoli i ananasa - Krok 1

Por obrać, umyć i pokroić w plasterki. Przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Osączyć.

2

Sałatka z pora, czerwonej fasoli i ananasa - Krok 2

Pokroić na drobne kawałki plastry ananasa, zieloną paprykę i szynkę.

3

Sałatka z pora, czerwonej fasoli i ananasa - Krok 3

Wymieszać majonez z sokiem ananasowym. Doprawić czarnym pieprzem.

4

Sałatka z pora, czerwonej fasoli i ananasa - Krok 4

Przełożyć do miski pokrojoną szynkę, paprykę, ananas i czerwoną fasolę. Polać sosem majonezowym i delikatnie wymieszać.

:)

Sałatka z pora, czerwonej fasoli i ananasa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu