
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Por obrać, umyć i pokroić w plasterki. Przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Osączyć.
Pokroić na drobne kawałki plastry ananasa, zieloną paprykę i szynkę.
Wymieszać majonez z sokiem ananasowym. Doprawić czarnym pieprzem.
Przełożyć do miski pokrojoną szynkę, paprykę, ananas i czerwoną fasolę. Polać sosem majonezowym i delikatnie wymieszać.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej