Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Składniki

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 1

Łączymy składniki dressingu: jogurt, sok z cytryny, posiekany koperek, sól, pieprz, oliwę oraz musztardę.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 2

Myjemy i osuszamy roszponkę. Cebulę kroimy w pióra.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 3

Gotujemy fasolkę według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pstrąga dzielimy na mniejsze kawałki.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 4

W zależności od wielkości porcji przygotowujemy 2 lub 3 talerze. Rozkładamy roszponkę, fasolkę, cebulę, pstrąga oraz kapary. Polewamy dressingiem.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z mieloną wołowiną, czarną fasolą i sałatą lodową

Sałatka z mieloną wołowiną, czarną fasolą i sałatą lodową

Sałatki strączkowe podane na okrągłych talerzach

Sałatki strączkowe

Sałatka COBB z kaczką i makaronem z soczewicy i marchewki

Sałatka COBB z kaczką i makaronem z soczewicy i marchewki

Zobacz więcej takich przepisów