Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą - Krok 1

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i umieszczamy w garnku. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i lekko studzimy.

2

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą - Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy w piórka. Wsypujemy do małej miseczki, zalewamy octem i odstawiamy na 15 minut.

3

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą - Krok 3

Oddzielamy mięso makreli od kręgosłupa i ości. Dzielimy je na mniejsze kawałki.

4

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą - Krok 4

Przestudzone ziemniaki kroimy w plastry.

5

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą - Krok 5

Musztardę łączymy z oliwą. Dodajemy odlany z cebuli ocet oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy łyżeczką do połączenia.

6

W misce umieszczamy ziemniaki, makrelę, cebulkę, osączoną czerwoną fasolę i fasolkę szparagową. Polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę warto schłodzić pół godziny w lodówce.

:)

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu