Your browser does not support JavaScript! Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Dressing

  • 3 łyżki oliwy

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1½ łyżeczki gładkiej musztardy

  • 1 łyżeczka miodu

  • sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.

2

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami - Krok 2

Cebulę siekamy w piórka, ser w kostkę, jajka kroimy na cztery części.

3

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami - Krok 3

Składniki dressingu łączymy z miseczce.

4

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami - Krok 4

Na talerz nakładamy roszponkę, jajka, cebulkę, 6 łyżek buraczków, fetę. Polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

:)

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu