Placki z fasolką po bretońsku

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Placki z fasolką po bretońsku - Składniki

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 1

Ziemniaki obieramy. Cebulkę drobno siekamy.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 2

Ziemniaki miksujemy na papkę w malakserze i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę, jajko, sól i pieprz do smaku. Wsypujemy łyżkę mąki. Mieszamy. Jeśli masa ziemniaczana będzie zbyt rzadka, dosypujemy jeszcze troszkę mąki.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje placków. Smażymy z obu stron na złoto.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 4

Fasolkę po bretońsku podgrzewamy w garnku. Placki ziemniaczane podajemy polane gorącą fasolką.

Placki z fasolką po bretońsku

•ᴗ• Placki z fasolką po bretońsku

Polska Fasolka po Bretońsku

Polska fasolka po bretońsku to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie mięso lub kiełbasę, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Błyskawiczna pizza z patelni

Szybkie kotleciki z ciecierzycy i kuskusu

Szybkie kotleciki z ciecierzycy i kuskusu

Zobacz więcej takich przepisów