Your browser does not support JavaScript!

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie - Krok 1

1 jajko, masło, 150 g mąki kukurydzianej oraz 30 g cukru zagniatamy na kruche ciasto. Schładzamy 30 min.

2.

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie - Krok 2

Twaróg miksujemy z pozostałym cukrem, jajkami, kremówką, 20 g mąki kukurydzianej i kukurydzą na gładki krem.

3.

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie - Krok 3

Schłodzonym ciastem wyklejamy dno tortownicy wyłożonej pergaminem i podpiekamy 10-15 min. w temp. 180℃.

4.

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie - Krok 4

Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 170℃ lub do momentu, aż masa serowa się zetnie. Studzimy w uchylonym piekarniku.

Smacznego!

Sernik kukurydziany na kruchym spodzie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.