
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1,5 godz.
- średnie
1 jajko, masło, 150 g mąki kukurydzianej oraz 30 g cukru zagniatamy na kruche ciasto. Schładzamy 30 min.
Twaróg miksujemy z pozostałym cukrem, jajkami, kremówką, 20 g mąki kukurydzianej i kukurydzą na gładki krem.
Schłodzonym ciastem wyklejamy dno tortownicy wyłożonej pergaminem i podpiekamy 10-15 min. w temp. 180℃.
Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 170℃ lub do momentu, aż masa serowa się zetnie. Studzimy w uchylonym piekarniku.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej