Your browser does not support JavaScript! Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 1

Mięso makreli oddzielamy starannie od skóry i ości.

2

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie obieramy ze skorupek.

3

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 3

Jajka kroimy w kostkę. Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Makrelę dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.

4

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 4

Dodajemy osączoną kukurydzę z chili i kwaśną śmietanę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę z makreli i kukurydzy podajemy z dodatkiem pieczywa.

:)

Pasta z makreli z kukurydzą i chili

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu