Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z chili Bonduelle 212 ml
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 150 g startej mozzarelli
  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili - Składniki

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili - Krok 1

Mięso pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do gyrosa. Podsmażyć na oleju. Do piersi z kurczaka dodać pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, smażyć jeszcze chwilę.

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili - Krok 2

Do miski dodać smażoną pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, startą mozzarellę i kukurydzę złocistą z chili. Wymieszać składniki.

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili - Krok 3

Ciasto francuskie podzielić na 15 kwadratów. Przygotowany farsz wyłożyć na ciasto. Ciasto składać, tworząc trójkąty. Docisnąć boki widelcem. Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 12 minut, aż się zarumienią.

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili

•ᴗ• Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka brokułowa z kukurydzą

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

Zobacz więcej takich przepisów