Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

A3

Cebulę i czosnek drobno koimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso i smażymy ok. 10 min.

2

A4

Kroimy papryczkę chili, czyszcząc ją wcześniej i wydłubując z niej ziarna.  Dodajemy do usmażonego mięsa.

3

A2

Kroimy bagietkę, delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy ziołami.

4

A5

Podpiekamy w 180 st. C przez ok 10 min, aż grzanki się zrumienią.

Do mięsa dodajemy meksykańskie chili con carne. Doprawiamy kminem, solą i pieprzem. Dusimy ok 10 min.

6

A7 (2)

Gotowe chili podajemy z chrupiącymi grzankami.

:)

A10

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu