Your browser does not support JavaScript!

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

Składniki

  • 400 g Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 400 g ciasta francuskiego
  • 150 g szynki dojrzewającej
  • 150 g żółtego sera
  • 30 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 1

Szpinak podgrzewamy na suchej patelni, a gdy się rozmrozi, dodajemy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 2

Na płat ciasta francuskiego wykładamy plastry szynki.

3.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 3

Na szynce rozkładamy szpinak i posypujemy obficie startym serem.

4.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 4

Rolujemy dość luźno. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 220℃ (góra-dół) przez około 15-20 minut.

Smacznego!

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.