Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

Składniki

  • 400 g Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 400 g ciasta francuskiego
  • 150 g szynki dojrzewającej
  • 150 g żółtego sera
  • 30 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Składniki

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 1

Szpinak podgrzewamy na suchej patelni, a gdy się rozmrozi, dodajemy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 2

Na płat ciasta francuskiego wykładamy plastry szynki.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 3

Na szynce rozkładamy szpinak i posypujemy obficie startym serem.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem - Krok 4

Rolujemy dość luźno. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 220℃ (góra-dół) przez około 15-20 minut.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

•ᴗ• Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem
http://Opakowanie%20mrożonego%20szpinaku%20marki%20Bonduelle.

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

Pieczone falafele

Pieczone falafele

Bakłażan faszerowany soczewicą i kozim serem

Bakłażan faszerowany soczewicą i kozim serem

Zobacz więcej takich przepisów