Your browser does not support JavaScript! Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli - Krok 1

Fasolę osączamy i dokładnie płuczemy.

2

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli - Krok 2

Opłukaną fasolę blendujemy.

3

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli - Krok 3

Daktyle drobno kroimy.

4

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli - Krok 4

Do masy z fasoli dodajemy daktyle, kakao i miód. Jeszcze raz wszystko blendujemy na gładki krem.

:)

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu