Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Gotowane Na parze Bonduelle
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka świeżych listków bazylii
  • sok z połowy cytryny
  • 3 łyżki pasty tahini
  • sól do smaku
  • oliwa do skropienia hummusu

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania zdrowego i prostego dresingu: ciecierzyca, oliwa z oliwek, cytryna, czosnek, sól i świeży bazylia.

Cieciorkę, sok z cytryny, pastę tahini, posiekany czosnek i listki bazylii umieszczamy w pojemniku do miksowania.

Dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody i miksujemy do powstania gładkiej masy. Jeśli hummus będzie zbyt gęsty, dodajemy stopniowo więcej wody. Pod koniec hummus doprawiamy solą do smaku.

Hummus przekładamy do miseczki, wierzch kropimy oliwą, ozdabiamy listkami bazylii i kilkoma ziarenkami ciecierzycy.

Podajemy z dodatkiem surowych warzyw lub/i pieczywa.

•ᴗ• Domowy hummus z ciecierzycy podany z warzywami do maczania na drewnianym stole.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Świąteczne gofry szpinakowe podane z suszonymi pomidorami i fetą, dekoracyjne elementy bożonarodzeniowe w tle.

Szpinakowe gofry z góralskim serem i suszonymi pomidorami

Placuszki marchewkowe z cynamonem

Placuszki marchewkowe z cynamonem

Zobacz więcej takich przepisów