Your browser does not support JavaScript! Hummus bazyliowy - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Gotowane Na parze Bonduelle

  • 2 ząbki czosnku

  • pół pęczka świeżych listków bazylii

  • sok z połowy cytryny

  • 3 łyżki pasty tahini

  • sól do smaku

  • oliwa do skropienia hummusu

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Cieciorkę, sok z cytryny, pastę tahini, posiekany czosnek i listki bazylii umieszczamy w pojemniku do miksowania.

Dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody i miksujemy do powstania gładkiej masy. Jeśli hummus będzie zbyt gęsty, dodajemy stopniowo więcej wody. Pod koniec hummus doprawiamy solą do smaku.

3

Hummus przekładamy do miseczki, wierzch kropimy oliwą, ozdabiamy listkami bazylii i kilkoma ziarenkami ciecierzycy.

:)

Podajemy z dodatkiem surowych warzyw lub/i pieczywa.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu