Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Bonduelle 425 ml

  • 200 g makaronu świderki

  • 2 plastry schabu (ok. 200 g)

  • 1 cukinia

  • 1 gałązka świeżego rozmarynu

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 łyżka mąki

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 1

Schab kroimy w grubsze słupki. Przyprawiamy solą i pieprzem, oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do zrumienienia.

2

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 2

Cukinię kroimy w półplasterki i dodajemy z czerwoną fasolą do schabu. Przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Dusimy kilka minut.

3

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 3

W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 4

Świderki podajemy polane sosem.

:)

Świderki w sosie z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu