Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Bonduelle 425 ml
  • 200 g makaronu świderki
  • 2 plastry schabu (ok. 200 g)
  • 1 cukinia
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Składniki

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 1

Schab kroimy w grubsze słupki. Przyprawiamy solą i pieprzem, oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do zrumienienia.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 2

Cukinię kroimy w półplasterki i dodajemy z czerwoną fasolą do schabu. Przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Dusimy kilka minut.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 3

W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 4

Świderki podajemy polane sosem.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli

•ᴗ• Świderki w sosie z czerwonej fasoli

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Curry z ciecierzycą i batatami

Curry z ciecierzycą i batatami

Pierś kaczki z buraczkami karmelizowanymi w pomarańczach

Smażona pierś z kaczki z buraczkami karmelizowanymi w pomarańczach

Zobacz więcej takich przepisów