Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Gulasz wołowy 3 fasolki - Składniki

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 1

Obrać cebule, czosnek. Cebule pokroić w grubą kostkę, a czosnek drobno posiekać. Umyć mięso, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki wielkości jednego kęsa.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 2

W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, jeszcze 2-3 minuty.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 3

Wlać bulion, przykryć garnek pokrywką i dusić na małym ogniu pół godziny. W razie potrzeby podlać wodą. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dusić kolejne pół godziny.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 4

Pod koniec duszenia dodać fasolę z puszki i mrożoną. Zagotować i podgrzewać na małym ogniu 5-10 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Gulasz wołowy 3 fasolki

•ᴗ• Gulasz wołowy 3 fasolki
http://Puszka%20teksańskiej%20fasolki%20„Cayenne”%20marki%20Bonduelle%20–%20idealny%20dodatek%20do%20pikantnych%20dań.

Teksańska Fasolka "Cayenne"

Teksańska fasolka Cayenne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową

Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową

Zupa meksykańska z chrupiącymi tortilla i świeżym salsą.

Meksykańska zupa pomidorowa z tortillą i kukurydzą

Miska tradycyjnej sałatki jarzynowej z widelcem i drewniany młynek do pieprzu na drewnianym stole.

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Zobacz więcej takich przepisów