Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą - Krok 1

Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na oliwie na złoty kolor.

2

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą - Krok 2

Z kiełbasy odrywamy małe kawałki bez osłonki i przesmażamy.

3

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą - Krok 3

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do kiełbasy i przesmażamy razem 2-3 minuty, starając się nie mieszać.

4

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą - Krok 4

Dodajemy obie fasole. Podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą - Krok 5

Wbijamy jajka i smażymy pod przykryciem ok. 2 minut, do ścięcia się białka. Przed podaniem posypujemy natką.

:)

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu